Pálavský cyklomaraton je povinnost

21.04.2015

Jelikož byla loňská Pálava nezapomenutelným a našim prvním zážitkem v Goofyrodině, nemohli jsme ani letos vynechat!  Navíc máme k Pálavě podstatně osobnější vztah. Goofysvatba se uskutečnila na Svatém kopečku a náš svatební raut jsme si připomínali každým průjezdem přes Bavory. Miguel jen doufal, že nevybouchne jako při svatební noci. První průjezd tomu ovšem nenaznačoval. Bůhví jak se Miguelovi nedýchalo a stále nemohl dopnout toho buřta na S-works. Co se ovšem od loňska výrazně změnilo, byl náš materiál.

Pálavský

Oba dva jsme na nových Superfly možná ani netušili, jaký je to rozdíl. Ačkoliv ho Miguel při druhém stoupání do Klentnice konečně urval, byl jako již tradičně sjet při posledním sjezdu. Zaplať pánbůh za poslední stoupání do vinice. Miguel chtěl zlepšit loňské páté místo v kategorii TIR a tak se za každou cenu snažil toho černého tlouštíka urvat. To se také ve zmíněném kopci podařilo. Do cíle s vypětím sil dorazil asi o dvacet vteřin před ním.


 
 
Překvapení, že ve výsledkové listině za ním v dohledu žádný TIR nebyl. O to víc ho ale překvapilo 3. místo v kategorii a tak první cyklistická bedna.
Miguel  s Icem museli odjet na zápas 2. ligy do Žďáru a tak si pódiové umístění vychutnali Zdenda (v zastoupení Ice) a podvyživená TIRačka Bobule (zastupující Miguela).
Trasa byla letos náročnější a tak Bobulku opět trápila nervozita již od Velikonoc Hned v polovině Pavlovského stoupání ztratila naše TIRáky z dohledu a dofuněla až nahoru. Na první občerstvovačku dojížděla s Radkem společně a dál se několik kilometrů vzájemně hecovali a kochali vinicemi. Trasa byla opravdu náročnější než loni a když se blížil konec prvního kola, s ním představa co ji znovu čeká, měla sílu tak akorát na dojetí do cíle. Při mírném stoupání a zahájení druhého kola si zbaběle dala gel, pořádně se dopila a po pár metrech měla pocit, že teprve začíná. Jelo se skvěle, dojížděla víc a víc odpadlíků   Při stoupání vinicemi se stále snažila urvat paní v červeném dresu a sláva, podařilo se.  Tento pocit byl dávkou dalších sil na dopnutí ,,tyrkysového dresu“ a dojetí do cíle.
Stát opět na bedně je o to větším cílem do dalších závodů… NE však zastupujíce kategorii TIR  
 
Vaše Bobule